e
Banner

Etiketler: arzu akyol ekiz



Lojistiğin kadın liderleri yeni normali tartıştı


Yayın: 27-04-2020
Kategori: Lojistik

DFDS, koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle dijital DFDS Akademi platformu üzerinden gerçekleştirdiği videokonferansta sektörün kadın liderlerini bir araya getirdi. Katılımcılar tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde önemli ölçüde dönüşüme uğrayan lojistik sektöründeki ”yeni normali” tartıştı.




Ekol Ro-Ro ile Fas'a taşıma yapacak


Yayın: 29-01-2021
Kategori: Lojistik

Ekol Lojistik, Fas’ta yeni yapılanma çalışmalarına hız veriyor. Ekol, İzmir Alsancak Limanı ile İspanya’daki Tarragona Limanı’nı birbirine bağlayan Ro-Ro hattı üzerinden Fas Tangier Limanı’na taşımacılık yapacak. Batı Avrupa’ya daha hızlı ulaşım sağlayacak bu hatla Ekol, Akdeniz’de etkili bir hizmet üçgeni oluşturmayı hedefliyor.
 




İş hayatında şartları 4 adımda eşitleyebiliriz


Yayın: 25-03-2021
Kategori: Lojistik

Ekol Türkiye Ülke Müdürü Arzu Akyol Ekiz, kariyer yolculuğu boyunca Tedarik Zinciri Yöneticiliği, Kurucu Ortak,  Ticari Direktör ve Genel Müdür gibi birçok üst düzey pozisyonda görev aldı. Türkiye’de kadın istihdamında henüz istenilen seviyenin yakalanmadığını vurgulayan Ekiz, iş hayatında cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için dört önemli hususa dikkat çekti: Eğitimde fırsat eşitliği, istihdamda liyakat, pozitif ayrımcılık ve “cam tavan sendromu”nun aşılması… 




Ekol sürdürülebilirlik liderliğini en üst seviyeye taşıdı


Yayın: 25-05-2021
Kategori: Lojistik

FIATA (Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu) 2014 Dünya Kongresi’nde dünyada “Sürdürülebilir Lojistik Tescili”ni alan ilk şirket olan Ekol, 2021’in ilk çeyreğinde gerçekleşen denetimle sürdürülebilir hizmet anlayışı ile yürüttüğü faaliyetlerinin başarısını tekrar tescil ettirdi. Böylece Ekol 8 yıldır üst üste artırdığı, en üst kategori olan ALTIN seviyesindeki puanını bu sene daha da yükseltmiş oldu.




EKOL e-ihracatta havayoluna alternatif yarattı


Yayın: 21-06-2021
Kategori: Lojistik

E- ticareti büyüme stratejilerinin merkezine alan Ekol Lojistik, karayolu taşımacılığında mikro gönderileri kapsayan hızlı servisi e-ihracat hizmetine başladı. Ağırlığı 300 kilogramdan az ve 15 bin Euro limitine kadar Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB) ile sevk edilen gönderilerin taşınacağı bu hizmeti ile Ekol, dış ticarette havayolu taşımacılığına alternatif getiriyor.




EKOL, 50 küresel lider belgeseline konuk oldu


Yayın: 05-08-2021
Kategori: Lojistik

Ekol Lojistik, Bloomberg International’ın özel projesi ‘’50 Küresel Lider’’ belgesel serisinin çekimleri kapsamında birçok öncü şirket arasından Türkiye’den seçilen şirket oldu. Bu özel seri  dünya çapında değişime öncülük eden uluslararası yöneticiler, girişimciler ve önde gelen liderlerin katılımıyla hayat buluyor. 




Ekol büyümede e-ticareti merkeze aldı


Yayın: 20-01-2022
Kategori: Lojistik

Lojistik sektörünün ihracat şampiyonu olan Ekol, e-ticareti büyüme stratejilerinin merkezine aldı. Ekol Türkiye Ülke Müdürü Arzu Akyol Ekiz, 2022 yılında da hem ihracatta hem iç pazarda e-ticarete yatırım yapmaya ve yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.